Costa Rica

Forside
Turen kort fortalt
Dyr og planter
Regnskoven
White Water Rafting
Rapelling
Vulkanerne
Hvalerne
Rejsetips for interesserede
Kort over Costa Rica
Canopy tours og zip lines er det helt store hit i Costa Rica. Der er skilte og reklamer over alt. Man kan vælge mellem ’oldest and safest’ eller ’longest’ eller ’waterfall rapelling’ eller ’eco-tours’.  På store billboards kunne man se fotos af glade mennesker, der hang i en snor højt oppe i træerne. Det ville Marianne meget gerne prøve og fortrængte fuldstændigt, at Renato egentlig lider af højdeskræk.

Allerede i bussen derud kunne vi se at oplevelsen hvad styrke angik, ville blive mindre udfordrende end raftingen. Canopy-instruktørerne var ikke tilnærmelsesvist lige så muskelstruttende som rafterne. Sikkerhedsinstruktionerne gik stort set kun ud på at holde nallerne langt væk fra karabinhagerne på vores seletøj. Vi blev udstyret med arbejdshandsker, hvoraf den ene var læderforstærket beregnet til bremsning ved for høj fart, hjelm og seler. Så gik turen opad til øverste platform.Det var den rene tivoli-forlystelse. Kun på ét tidspunkt mærkede jeg ansatsen til angst. Det duvede i træet, der var meget smalt på platformen, vi var en del deroppe og der var MEGET langt ned til jorden. Angstanfaldet var hurtigt overstået, og der var sådan set heller ikke andre muligheder at komme ned på.Renato fik et beroligende klap på skulderen af de andre, som kunne se at han vist ikke befandt sig i sit rette element. Men han havde iagttaget sikkerhedsprocedurerne og begyndte efterhånden at slappe af. Vi var kontant spændt fast til en line eller til instruktøren, som selv var spændt fast. Stålwirerne så fine ud, og platformene var sikret efter alle kunstens regler, så det virkede sikkert.
Der var 3 forskellige typer udfordringer:
-    Zip-lining, hvor man ’kører’ fra den ene til den næste, laverehængende platform
-    Tarzan-swing, hvor man svinger sig over
-    Rapelling, hvor man kurer lodret nedEn fotograf fulgte med og stod klar med apparatet på nogle af platformene, så hun kunne forevige vores begejstring. Vi købte billederne, som blev leveret på en DVD på vores pension samme aften. Billederne er klippet sammen og ligger på YouTube:

   grutzmeier.dk