Costa Rica

Forside
Turen kort fortalt
Dyr og Planter
Regnskoven
White Water Rafting
Rapelling
Vulkanerne
Hvalerne
Rejsetips for interesserede
Kort  over Costa Rica
Vi havde ikke aftalt noget på forhånd ud over et fælles ophold på 3 nætter i regnskovslodgen Rara Avis. Derefter ville Sara og Simon backpacke på egen hånd, og Renato og Marianne ville køre rundt i udlejningsbil. Vores omtrentlige rejseruter er indtegnet på kortet (klik for et større kort)


http://Costa-Rica-Guide.com skal have kredit for kortet

Udgangspunktet var Alajuela, hvorfra det gik videre til Rara Avis Rainforest Lodge. Vi blev der i 2 nætter, ikke de planlagte 3, fordi vi blev trætte af den megen regn. Efter Rara Avis delte vi os op, så Simon og Sara kunne fortsætte på egen hånd som backpackere. Vi havde lejet en bil og kørte backpackerne til Puerto Viejo ved Det Caraibiske Hav, hvorefter vore veje skiltes.

Vi, Renato og Marianne, blev kun en nat ved den caraibiske kyst og tog tilbage til bjergene, hvor vi slog os ned i Grecia i nærheden af Volcan Poas. Vulkanen var en oplevelse af de mindre, for den kunne knap nok ses pga skyer. Vi fortsatte til Esterillos Oeste ved Stillehavet for at få varmen, så til Quepos og Mario Antonio ved Stillehavet, hvor vi raftede og rapellede, dernæst til Volcan Arenal for at se en Vild Vulkan, hike i mere regnskov og se på fugle, og til sidst en køretur til Puntarenas ved kysten, hvor vi atter mødtes med Simon og Sara.


Simon og Sara havde i mellemtiden hængt ud i backpackerbyen Puerto Viejo, været ved Tortuguero og set ynglende havskildpadder, raftet ved Siquirres, fået ordnet Simons ødelagte fortand i San José (kvalitet for billige penge hos en Costa Ricansk tandlæge) og været i Montezuma på Peninsula Nicoyas sydspids.

Den atter forenede familie kørte
fra Puntarenas til Esterillos og videre til Dominical. Der var det uvejr med bulder og brag og styrtregn. Simon skulle lige tjekke det voldsomme uvejr udendørs. Han var lige ved at blive mål. Lynet slog ned meget tæt på, og så kom han ellers ind i en fart og røg lige i armene på Marianne og Renato, som i stormløb var på vej ud for at se, om han var ramt.
Efter Dominical fortsatte vi til Sierpe, hvor bilen blev langtidsparkeret, mens vi blev sejlet ned ad en flod videre ud i Stillehavet og langs med kysten for at tilbringe de sidste dage ved Bahia Drake. Sara lagde sig syg og kom hverken på dykkertur eller hval-sightseeing (hvorved hun også gik glip af et motorstop i vores lille glasfiberjolle med påhængsmotor ude på havet). Tilbage til Sierpe med båd, hente bilen, og returnere til San Jose ad Interamericana-vejen.

Det var den ultrakorte version af vores mange oplevelser!


  grutzmeier.dk