SULAWESI 2002
Familien på langfart igen

Sulawesirejsen 2002 blev måske den sidste familieferie i lang tid. Simon er 16, Sara er 15, og hvem ved om de gider tage med os i længere tid næste år. Så vi ignorerede de indeklemte protester over at vi skulle være væk hjemmefra i så lang tid (3½ uge). Og heldigvis endte det lykkeligt ... vi kom hjem med et par unger som vi uden pres kunne få til at indrømme, at det havde været en god tur.

Sulawesi er det mest uturistede sted, vi nogensinde har været. Alligevel færdedes vi ret upåagtet omkring. Børnene på gaden råbte det sædvanlige "Hello Mister" - også efter os, der retteligen burde være tituleret "Madam". Ved en benzintank kiggede en kvinde fuldstændig uhæmmet og meget længe på os gennem bilruden. Men det var vist også den eneste gang, vi var SÅ interessante.

Vores tur blev en blanding af afslapning og aktiv ferie. Vi fik dykket, raftet, vandret, sejlet og oplevet. Og vi fik sat utrolig mange portioner grønsager med stegte nudler eller kogt ris til livs - foruden en enkelt mere eksotisk ret. Men det står der lidt mere om på de følgende sider.

Marianne Grützmeier

[Tilbage til de andre rejsebreve]